Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Pasta sezamowa tahini
6+ porcje 2 min
Pasta sezamowa zwana tahiną to bardzo ważny składnik wielu potraw kuchni bliskowschodniej np. hummusu. Łatwo przygotujesz ją w robocie Kohersen Mycook za pomocą funkcji blendowania.
Pobierz przepis
Składniki
- 200g uprażonego sezamu ( upraż sezam partiami na schej patelni, uważając aby go zbyt mocno nie przypalić bo będzie gorzki )
- 25ml oliwy
Przygotowanie
- Uprażony sezam wsyp do naczynia głównego, wlej oliwę Włóż składniki do naczynia głównego. Zmiksuj pulsacyjnie. Co jakiś czas przerywając miksowanie za pomocą czarnej łopatki zgarniaj sezam ze ścianek i ponownie miksuj.