Pasta sezamowa tahini


6+ porcje 2 min

Pasta sezamowa zwana tahiną to bardzo ważny składnik wielu potraw kuchni bliskowschodniej np. hummusu. Łatwo przygotujesz ją w robocie Kohersen Mycook za pomocą funkcji blendowania.

Pobierz przepis

Składniki

  • 200g uprażonego sezamu ( upraż sezam partiami na schej patelni, uważając aby go zbyt mocno nie przypalić bo będzie gorzki )
  • 25ml oliwy

Przygotowanie

  1. Uprażony sezam wsyp do naczynia głównego, wlej oliwę Włóż składniki do naczynia głównego. Zmiksuj pulsacyjnie. Co jakiś czas przerywając miksowanie za pomocą czarnej łopatki zgarniaj sezam ze ścianek i ponownie miksuj.
  2. ikona_czas

    2 min

    ikona_obroty

    7

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®