Parowane pierożki z krewetkami i imbirem


2 porcje 20 minut

Te lekkie pierożki z krewetkami i imbirem to pyszna przekąska, inspirowana azjatycką kuchnią. Gotowanie na parze pozwala zachować soczystość nadzienia i delikatność ciasta.

Pobierz przepis

Składniki

  • 200 g krewetek, obranych i drobno posiekanych
  • 1 mała cebula, drobno posiekana
  • 1 łyżka świeżego imbiru, startego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • Ciasto na pierożki (np. wonton)
  • Świeża kolendra do dekoracji

Przygotowanie

  1. W misce wymieszaj krewetki z cebulą, imbirem i sosem sojowym. Nałóż małe porcje nadzienia na ciasto do pierożków i zlep brzegi.
  2. Pierożki ułóż w garnku do gotowania na parze i gotuj przez około 10 minut, aż będą miękkie i delikatne. Podawaj z sosem sojowym i świeżą kolendrą.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®