Parowane klopsy wołowe z cukinią i marchewką


2 porcje 20 minut

Klopsy wołowe gotowane na parze to zdrowa alternatywa dla tradycyjnych, smażonych klopsów. W połączeniu z delikatnymi warzywami stanowią smaczny i pożywny posiłek, idealny na obiad lub kolację.

Pobierz przepis

Składniki

  • 300 g mielonej wołowiny
  • 1 mała cebula, drobno posiekana
  • 1 ząbek czosnku, drobno posiekany
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 cukinia, pokrojona w plastry
  • 2 marchewki, pokrojone w słupki
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. W misce wymieszaj wołowinę z cebulą, czosnkiem, jajkiem i bułką tartą. Dopraw solą i pieprzem, a następnie uformuj małe klopsy.
  2. Umieść klopsy na dolnym poziomie garnka, a na górnym cukinię i marchewki. Gotuj na parze przez około 20 minut, aż klopsy będą dobrze ugotowane, a warzywa miękkie.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®