Parmezanowe risotto


2 porcje 20 minut

Serowe i kremowe risotto

Pobierz przepis

Składniki

  • 170 g ryżu Arborio
  • 50 g sera parmezan, tartego
  • 80 g cebuli, posiekanej
  • 40 g masła
  • 30 m białego wina
  • 380 ml wywaru drobiowego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/8 łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

  1. Zamocuj łopatkę do wyrabiania ciasta w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 40 g masła i 80 g posiekanej cebuli. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Wymieszaj.
  4. Dodaj 170 g ryżu Arborio, 30 ml białego wina oraz 380 ml wywaru drobiowego.
  5. Duś.
  6. Duś.
  7. Dodaj 50 g parmezanu tartego, 1/2 łyżeczki soli oraz 1/8 łyżeczki pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
  8. Wymieszaj.
  9. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®