Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Pad Thai
4 porcje 30 minut
Pad Thai to jedno z najbardziej znanych dań kuchni tajskiej, które zachwyca bogactwem smaków. Wok Kohersen Black Cube ułatwia przygotowanie tego aromatycznego dania, dzięki równomiernemu smażeniu składników.
Pobierz przepis
Składniki
- 200 g makaronu ryżowego
- 300 g fileta z kurczaka
- 2 jajka
- 3 ząbki czosnku
- 1 czerwona papryka
- 1 marchewka
- 4 łyżki sosu rybnego
- 2 łyżki sosu tamaryndowego
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżeczka płatków chili
- Olej do smażenia
- Orzeszki ziemne i kolendra do podania
Przygotowanie
- Makaron ryżowy ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a kurczaka pokrój w paski.
- W woku rozgrzej olej, dodaj posiekany czosnek i kurczaka. Smaż do zarumienienia.
- Dodaj pokrojoną paprykę i marchewkę, smaż przez 3-4 minuty.
- Przesuń składniki na bok woka, wbij jajka i smaż, mieszając, aż się zetną. Dodaj makaron, sos rybny, tamaryndowy, cukier i chili. Wszystko dobrze wymieszaj i smaż jeszcze 2 minuty. Podawaj z orzeszkami i kolendrą.