Pad Thai


4 porcje 30 minut

Pad Thai to jedno z najbardziej znanych dań kuchni tajskiej, które zachwyca bogactwem smaków. Wok Kohersen Black Cube ułatwia przygotowanie tego aromatycznego dania, dzięki równomiernemu smażeniu składników.

Pobierz przepis

Składniki

  • 200 g makaronu ryżowego
  • 300 g fileta z kurczaka
  • 2 jajka
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • 1 marchewka
  • 4 łyżki sosu rybnego
  • 2 łyżki sosu tamaryndowego
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka płatków chili
  • Olej do smażenia
  • Orzeszki ziemne i kolendra do podania

Przygotowanie

  1. Makaron ryżowy ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a kurczaka pokrój w paski.
  2. W woku rozgrzej olej, dodaj posiekany czosnek i kurczaka. Smaż do zarumienienia.
  3. Dodaj pokrojoną paprykę i marchewkę, smaż przez 3-4 minuty.
  4. Przesuń składniki na bok woka, wbij jajka i smaż, mieszając, aż się zetną. Dodaj makaron, sos rybny, tamaryndowy, cukier i chili. Wszystko dobrze wymieszaj i smaż jeszcze 2 minuty. Podawaj z orzeszkami i kolendrą.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®