Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Oliwa z ziołami
6+ porcje 10 min
Mając młody, świeży czosnek i oliwę można przygotować smakowy dodatek do sałatek, pizzy oraz makaronu – oliwę smakową. Taką oliwę delikatnie podgrzewamy w robocie, szczelnie zamykamy i możemy cieszyć się aromatycznym zapachem ziół, kiedy tylko chcemy jej użyć.
Pobierz przepis
Składniki
- 6 obranych ząbków czosnku
- 1 papryczka chili ( drobno posiekana )
- świeży tymianek
- świeży rozmaryn
- 300 ml oliwy
Przygotowanie
- Czosnek i chili rozdrabniamy w robocie razem z kilkoma łyżeczkami oliwy - 10 sekund, predkość 5.
- Wlewamy oliwę i całość podgrzewamy - 5 minut, 45 stopni, prędkość 1-2.
- Gotowa oliwę wlewamy do słoiczka lub czystej butelki, dodajemy świeży tymianek i rozmaryn i zakręcamy.
- Gotową oliwę należy zużyć w przeciagu 2 tygodni.