Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Składniki
- 130 g świeżych czarnych porzeczek
- 300 ml wody
- 320 - 360 g cukru
- 1 - 2 łyżki soku z cytryny, do smaku
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść 130 g świeżych czarnych porzeczek i 300 ml wody w kielichu do gotowania.
- Zmiksuj.
- Ugotuj.
- Przelej sok przez drobne sito do dzbanka.
- Opłukaj kielich do gotowania, a następnie wlej go z powrotem do kielicha do gotowania.
- Dodaj cukier.
- Ugotuj.
- Odstaw do ostygnięcia na 10 minut, a następnie dodaj 1-2 łyżeczki soku z cytryny do smaku.
- Wlej do ciepłej szklanej butelki (1 L), pozostawiając ok. 5 mm wolnej przestrzeni na górze.
- Upewnij się, że brzeg butelki jest czysty, a następnie zamknij ją i przechowuj w lodówce.
- Gotowe do podania! Smacznego!