Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej
Naleśniki (bez cukru)
4 porcje 30 min
Na śniadanie, na obiad, na kolację - kiedy chcesz i z czym chcesz. Na słodko i słono. Dodaj to, na co masz ochotę, lub to, co akurat masz w lodówce. Za każdym razem i tak będą przepyszne!
Pobierz przepis
Składniki
- 2 jaja
- 200g mąki pszennej
- 250ml mleka
- 250ml wody gazowanej
- szczypta soli
- 2 łyżki rozpuszczonego masła
- masło klarowane do smażenia naleśników
Przygotowanie
- Jajka i mleko wymieszać w naczyniu głównym robota - 15 sekund, prędkość 6.
- Dodać wodę gazowaną i przesianą mąkę, szczyptę soli i wymieszać - 15 sekund, prędkość 6.
- Dodać rozpuszczone masło i wymieszać - 5 sekund, prędkość 2.
- Ciasto pozostawić na 15 minut.
- Gotowe ciasto naleśnikowe wylewać partiami na rozgrzaną patelnię do naleśników wysmarowaną masłem klarowanym.