Naleśniki (bez cukru)


4 porcje 30 min

Na śniadanie, na obiad, na kolację - kiedy chcesz i z czym chcesz. Na słodko i słono. Dodaj to, na co masz ochotę, lub to, co akurat masz w lodówce. Za każdym razem i tak będą przepyszne!

Pobierz przepis

Składniki

  • 2 jaja
  • 200g mąki pszennej
  • 250ml mleka
  • 250ml wody gazowanej
  • szczypta soli
  • 2 łyżki rozpuszczonego masła
  • masło klarowane do smażenia naleśników

Przygotowanie

  1. Jajka i mleko wymieszać w naczyniu głównym robota - 15 sekund, prędkość 6.
  2. Dodać wodę gazowaną i przesianą mąkę, szczyptę soli i wymieszać - 15 sekund, prędkość 6.
  3. Dodać rozpuszczone masło i wymieszać - 5 sekund, prędkość 2.
  4. Ciasto pozostawić na 15 minut.
  5. Gotowe ciasto naleśnikowe wylewać partiami na rozgrzaną patelnię do naleśników wysmarowaną masłem klarowanym.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®