Meksykańskie mleko z czekoladą i cynamonem


2 porcje 8 minut

Meksykański napój Champurrado na bazie gorącego mleka i czekolady

Pobierz przepis

Składniki

  • 50 g mąki kukurydzianej
  • 300 ml wody
  • 200 ml mleka
  • 25 g brązowego cukru
  • 1/8 łyżeczki cynamonu
  • 15 g kakao

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 50 g mąki kukurydzianej, 300 ml wody, 200 ml mleka, 25 g brązowego cukru, 1/8 łyżeczki cynamonu oraz 15 g kakao. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Duś.
  4. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®