Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Masło orzechowe
6+ porcje 10 min
Domowe masło orzechowe do przygotowania tylko z 1 składnika- orzechów ziemnych. To doskonały dodatek do deserów, koktajli, naleśników, a nawet jako smarowidło na kanapki. Warto przygotować masło orzechowe samemu, ponieważ różnica w smaku pomiędzy tym domowym a sklepowym jest ogromna.
Pobierz przepis
Składniki
- 150 g orzechów ziemnych niesolonych
- szczypta soli
Przygotowanie
- Orzechy ziemne przełożyć do kielicha blendera, wsypać szczyptę soli. Zamknąć pokrywę. Ustawić manualnie- czas 1 minuta- prędkość 5.
- Po tym czasie zdjąć pokrywę, orzeszki zgarnąć ze ścianek kielicha. Ponownie założyć pokrywę, ustawić na 1 minutę, prędkość 5.
- Czynność tą powtórzyć 5-6 razy.