Masło orzechowe


6+ porcje 10 min

Domowe masło orzechowe do przygotowania tylko z 1 składnika- orzechów ziemnych. To doskonały dodatek do deserów, koktajli, naleśników, a nawet jako smarowidło na kanapki. Warto przygotować masło orzechowe samemu, ponieważ różnica w smaku pomiędzy tym domowym a sklepowym jest ogromna.

Pobierz przepis

Składniki

  • 150 g orzechów ziemnych niesolonych
  • szczypta soli

Przygotowanie

  1. Orzechy ziemne przełożyć do kielicha blendera, wsypać szczyptę soli. Zamknąć pokrywę. Ustawić manualnie- czas 1 minuta- prędkość 5.
  2. Po tym czasie zdjąć pokrywę, orzeszki zgarnąć ze ścianek kielicha. Ponownie założyć pokrywę, ustawić na 1 minutę, prędkość 5.
  3. Czynność tą powtórzyć 5-6 razy.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®