Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej
Makowiec
6+ porcje 5 min
Bardzo smaczny makowie, który jest idealnie wilgotny i długo zachowuje świeżość.
Pobierz przepis
Składniki
- 170 ml śmietanki
- 70 g masła
- 80 g cukru
- 3 żółtka
- 50 g drożdży
- 400 g mąki
- 0,5 ł soli
- olejek waniliowy
- masa makowa (puszka)
Przygotowanie
- Do naczynia głównego włożyć wszystkie składniki w podanej kolejności (oprócz masy makowej), wyrabiać ciasto.
- Wyrobione ciasto przełożyć do innego naczynia do wyrośnięcia.
- Ciasto podzielić na dwie części, rozwałkować na placki i posmarować białkiem.
- Na tak przygotowane ciasto wyłożyć masę makową, uformować strucle, zawinąć w pergamin i pozostawić do wyrośnięcia w piekarniku15-20 min, temp. ok 50ºC, po wyrośnięciu piec przez 50 min w temp. 180ºC.