Makaron z pesto


3 porcje 30 minut

Spaghetti z pesto bazyliowym

Pobierz przepis

Składniki

  • 200 g makaronu spaghetti
  • 20 g liści bazyli
  • 100 g pesto zielonego
  • 10 g ząbków czosnku, pokrojonych w plastry
  • 1500 ml wody
  • 20 g sera parmezan, startego
  • 30 ml oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 1500 ml wody. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Ugituj
  4. Dodaj 200 g makaronu oraz szczyptę soli. Zamknij pokrywę kielicha.
  5. Ugotuj.
  6. Odcedź makaron i wylej wodę.
  7. Wyczyść kielich do gotowania.
  8. Umieść 30 ml oliwy oraz 10 g czosnku. Zamknij pokrywę kielicha.
  9. Ugotuj.
  10. Dodaj makaron oraz 100 g pesto. Zamknij pokrywę kielicha.
  11. Wymieszaj.
  12. Dodaj 20 g liści bazyli oraz 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
  13. Wymieszaj.
  14. Wymieszaj.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®