Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej
Łosoś w sosie koperkowym
5 porcje 34 min
W zaledwie pół godziny przyrządzisz kompletny obiad z Kohersen Mycook.
Pobierz przepis
Składniki
- 600 g filetów z łososia
- 1 cytryna
- sól, pieprz
- 60 g masła
- 1 pęczek posiekanego koperku
- 30 g mąki
- 70 g śmietany
- rosołki wołowe 1 ł
- 0,5 ł pieprzu
- 400 g warzyw (różyczki brokułów, kalafiora, talarki marchewki, talarki pora, paski papryki, plasterki pieczarek)
- 800 ml gorącej wody
- 150 g ryżu
Przygotowanie
- Ryż wsypać do koszyczka i namoczyć. Filety z łososia pokroić w paski, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem, ułożyć na folii aluminiowej. Masło podzielić i ułożyć na filetach, zawinąć folią, ułożyć na misie do gotowania na parze. Do naczynia głównego wlać wodę, wstawić koszyczek z ryżem, ustawić misę do gotowania na parze na naczyniu głównym. Na misę do gotowania na parze wyłożyć warzywa.
- W naczyniu głównym pozostawić 300 ml bulionu, założyć motylek, dodać rosołki wołowe, 0,5 ł pieprzu oraz mąkę. Po 3 minutach dodać koperek, śmietanę.
Przeczytaj opinie użytkowników (1)