Łosoś w sosie koperkowym


5 porcje 34 min

W zaledwie pół godziny przyrządzisz kompletny obiad z Kohersen Mycook.

Pobierz przepis

Składniki

  • 600 g filetów z łososia
  • 1 cytryna
  • sól, pieprz
  • 60 g masła
  • 1 pęczek posiekanego koperku
  • 30 g mąki
  • 70 g śmietany
  • rosołki wołowe 1 ł
  • 0,5 ł pieprzu
  • 400 g warzyw (różyczki brokułów, kalafiora, talarki marchewki, talarki pora, paski papryki, plasterki pieczarek)
  • 800 ml gorącej wody
  • 150 g ryżu

Przygotowanie

  1. Ryż wsypać do koszyczka i namoczyć. Filety z łososia pokroić w paski, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem, ułożyć na folii aluminiowej. Masło podzielić i ułożyć na filetach, zawinąć folią, ułożyć na misie do gotowania na parze. Do naczynia głównego wlać wodę, wstawić koszyczek z ryżem, ustawić misę do gotowania na parze na naczyniu głównym. Na misę do gotowania na parze wyłożyć warzywa.
  2. ikona_czas

    30 min

    ikona_temperatura

    120°C

    ikona_obroty

    3

  3. W naczyniu głównym pozostawić 300 ml bulionu, założyć motylek, dodać rosołki wołowe, 0,5 ł pieprzu oraz mąkę. Po 3 minutach dodać koperek, śmietanę.
  4. ikona_czas

    4 min

    ikona_temperatura

    100°C

    ikona_obroty

    3

Recenzje klientów

(1 opinia)
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią
  • Dorota G 2018-08-09

    Bardzo dobre danie ,delikatny sos i pyszny łosoś

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®