Łosoś na parze z warzywami i ziołami


2 porcje 15 minut

Łosoś przygotowany na parze to doskonałe źródło białka i kwasów omega-3, które są korzystne dla serca. W połączeniu z sezonowymi warzywami oraz aromatycznymi ziołami stanowi zdrowy i pyszny posiłek.

Pobierz przepis

Składniki

  • 2 filety z łososia
  • 1 marchewka, pokrojona w cienkie paski
  • 1 cukinia, pokrojona w plastry
  • 1 czerwona papryka, pokrojona w paski
  • 1 cytryna, pokrojona w plasterki
  • Świeży koperek, posiekany
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Ułóż filety z łososia w garnku do gotowania na parze. Dopraw solą, pieprzem i posyp koperkiem.
  2. Dodaj na wierzch plasterki cytryny, a wokół ryby rozłóż warzywa. Gotuj na parze przez około 12-15 minut, aż łosoś będzie miękki, a warzywa al dente.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®