Lody śmietankowe


4 porcje 9 min 45 sek.

Dodając do przepisu kakao otrzymasz smak czekoladowy.

Pobierz przepis

Składniki

  • 120 g cukru pudru
  • 4 jajka
  • 500 ml zamrożonej śmietanki 36%
  • 2 torebki śmietany w proszku

Przygotowanie

  1. Założyć motylek, do naczynia głównego wbić białka z 4 jajek, ubijać.Po 3 min przez otwór w pokrywie wsypać połowę cukru pudru.
  2. ikona_czas

    3 min

    ikona_obroty

    5

  3. Podgrzać.
  4. ikona_czas

    1 min

    ikona_temperatura

    70°C

    ikona_obroty

    2

  5. Przełożyć do innego naczynia w celu wystudzenia.
  6. Do naczynia głównego włożyć żółtka, resztę cukru pudru.
  7. ikona_czas

    3 min

    ikona_temperatura

    70°C

    ikona_obroty

    5

  8. Przełożyć do innego naczynia w celu wystudzenia.
  9. Założyć motylek. Do czystego, suchego i zimnego naczynia głównego wlać śmietankę i ubijać.Pod koniec ubijania przez otwór w pokrywie wsypywać śmietanę w proszku i zmniejszyć prędkość do 3.
  10. ikona_czas

    2 min 30 s

    ikona_obroty

    4

  11. Do ubitej śmietany dodać ubite białka i żółtka, wymieszać.
  12. ikona_czas

    15 s

    ikona_obroty

    2

  13. Ubite lody przełożyć do pojemnika, wstawić do zamrażalnika na minimum 4 godz.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®