Lody pistacjowe


4 porcje 20 minut + 8 godzin

Naturalne lody pistacjowe

Pobierz przepis

Składniki

  • 180 g obranych pistacji (niesolonych)
  • 500 ml pełnotłustego mleka (ponad 3,2% tłuszczu)
  • 500 g śmietany 36%
  • 200 g cukru
  • 20 g skrobi kukurydzianej

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania. Umieść 180 g obranych pistacji. Zamknij pokrywę kielicha.
  2. Posiekaj.
  3. Całość przełóż do miski. W kielichu umieść 500 ml pełnotłustego mleka, 500 g śmietany 36%, 200 g cukru i 20 g skrobi kukurydzianej. Zamknij pokrywę kielicha.
  4. Wymieszaj.
  5. Dodaj posiekane pistacje. Zamknij pokrywę kielicha.
  6. Wymieszaj.
  7. Wlej mieszaninę do hermetycznego pojemnika, upewniając się, że wysokość mieszaniny nie przekracza 4 cm. Włóż do zamrażarki na co najmniej 8 godzin.
  8. Tuż przed podaniem, wyjmij lody z pojemnika i pokrój na kawałki (2x2 cm).
  9. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania. Umieść kawałki lodów. Zamknij pokrywę kielicha.
  10. Posiekaj.
  11. Całość dokładnie wymieszaj łopatką. Wlej do hermetycznego pojemnika i podawaj natychmiast lub przechowuj w zamrażarce. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®