Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Składniki
- 180 g obranych pistacji (niesolonych)
- 500 ml pełnotłustego mleka (ponad 3,2% tłuszczu)
- 500 g śmietany 36%
- 200 g cukru
- 20 g skrobi kukurydzianej
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania. Umieść 180 g obranych pistacji. Zamknij pokrywę kielicha.
- Posiekaj.
- Całość przełóż do miski. W kielichu umieść 500 ml pełnotłustego mleka, 500 g śmietany 36%, 200 g cukru i 20 g skrobi kukurydzianej. Zamknij pokrywę kielicha.
- Wymieszaj.
- Dodaj posiekane pistacje. Zamknij pokrywę kielicha.
- Wymieszaj.
- Wlej mieszaninę do hermetycznego pojemnika, upewniając się, że wysokość mieszaniny nie przekracza 4 cm. Włóż do zamrażarki na co najmniej 8 godzin.
- Tuż przed podaniem, wyjmij lody z pojemnika i pokrój na kawałki (2x2 cm).
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania. Umieść kawałki lodów. Zamknij pokrywę kielicha.
- Posiekaj.
- Całość dokładnie wymieszaj łopatką. Wlej do hermetycznego pojemnika i podawaj natychmiast lub przechowuj w zamrażarce. Smacznego!