Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Kurczak w warzywnym sosie
2 porcje 45 minut
Kurczak gotowany na parze z sosem warzywnym
Pobierz przepis
Składniki
- 100 g pestek dyni
- 80 g orzeszków ziemnych
- 80 g sałaty rzymskiej, posiekanej
- 150 g liści szpinaku, świeżego, posiekanego
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 gałązka kolendry, tylko liście
- 1 gałązka pietruszki, tylko liście
- 1 chilli
- szczypta kuminu
- 2 łyżeczki soli
- 400 g pomidorów, posiekanych
- 2 ząbki czosnku, obrane
- 100 g cebuli, posiekanej
- 30 g oleju
- 300 ml wody
- 8 udek lub podudzi z kurczaka, pozbawionych skóry
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu.
- Umieść pora, 150 g marchewki oraz 50 g oliwy z oliwek. Zamknij pokrywę kielicha.
- Posiekaj.
- Dodaj 150 g chorizo. Zamknij pokrywę kielicha i wyjmij miarkę.
- Smaż saute.
- Dodaj 600 ml bulionu, 600 ml wody, 200 g ziemniaków oraz 1 liść laurowy. Zamknij pokrywę kielicha i wyjmij miarkę.
- Duś.
- Dodaj odcedzoną ciecierzycę, 1 łyżeczkę soli oraz 1/2 łyżeczkę pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha i wyjmij miarkę.
- Duś.
- Gotowe do podania. Smacznego!