Kurczak w warzywnym sosie


2 porcje 45 minut

Kurczak gotowany na parze z sosem warzywnym

Pobierz przepis

Składniki

  • 100 g pestek dyni
  • 80 g orzeszków ziemnych
  • 80 g sałaty rzymskiej, posiekanej
  • 150 g liści szpinaku, świeżego, posiekanego
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 gałązka kolendry, tylko liście
  • 1 gałązka pietruszki, tylko liście
  • 1 chilli
  • szczypta kuminu
  • 2 łyżeczki soli
  • 400 g pomidorów, posiekanych
  • 2 ząbki czosnku, obrane
  • 100 g cebuli, posiekanej
  • 30 g oleju
  • 300 ml wody
  • 8 udek lub podudzi z kurczaka, pozbawionych skóry

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu.
  2. Umieść pora, 150 g marchewki oraz 50 g oliwy z oliwek. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Posiekaj.
  4. Dodaj 150 g chorizo. Zamknij pokrywę kielicha i wyjmij miarkę.
  5. Smaż saute.
  6. Dodaj 600 ml bulionu, 600 ml wody, 200 g ziemniaków oraz 1 liść laurowy. Zamknij pokrywę kielicha i wyjmij miarkę.
  7. Duś.
  8. Dodaj odcedzoną ciecierzycę, 1 łyżeczkę soli oraz 1/2 łyżeczkę pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha i wyjmij miarkę.
  9. Duś.
  10. Gotowe do podania. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®