Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Kurczak w marynacie śliwkowo-pomarańczowej
4 porcje 15 min
Jesienią warto wykorzystać śliwki, nie tylko do deserów. Przygotowaną marynatą z orientalną nutą marynuję udka z kurczaka i mam wyjątkowe danie…
Pobierz przepis
Składniki
- świeżo wyciśnięty sok z 3 pomarańczy
- 6 śliwek pozbawionych pestek
- łyżeczka przyprawy „5 smaków”
- szczypta cynamonu
- 2-3 łyżki powideł śliwkowych
- mały kawałek imbiru ( pokrojony )
- sos sojowy
- sól, pieprz
- łyżka oleju
Przygotowanie
- Przygotuj udka z kurczaka – natrzyj je solą, pieprzem i olejem
- W naczyniu miksującym umieść wszystkie składniki marynaty i wymieszaj
- Włącz funkcję gotowania
- Zamarynuj udka z kurczaka na około 3h i upiecz je w rozgrzanym piekarniku ( 180st ) – 40 minut