Kurczak w marynacie śliwkowo-pomarańczowej


4 porcje 15 min

Jesienią warto wykorzystać śliwki, nie tylko do deserów. Przygotowaną marynatą z orientalną nutą marynuję udka z kurczaka i mam wyjątkowe danie…

Pobierz przepis

Składniki

  • świeżo wyciśnięty sok z 3 pomarańczy
  • 6 śliwek pozbawionych pestek
  • łyżeczka przyprawy „5 smaków”
  • szczypta cynamonu
  • 2-3 łyżki powideł śliwkowych
  • mały kawałek imbiru ( pokrojony )
  • sos sojowy
  • sól, pieprz
  • łyżka oleju

Przygotowanie

  1. Przygotuj udka z kurczaka – natrzyj je solą, pieprzem i olejem
  2. W naczyniu miksującym umieść wszystkie składniki marynaty i wymieszaj
  3. ikona_czas

    6 sek

    ikona_obroty

    10

  4. Włącz funkcję gotowania
  5. ikona_czas

    15 min

    ikona_temperatura

    100

    ikona_obroty

    3

  6. Zamarynuj udka z kurczaka na około 3h i upiecz je w rozgrzanym piekarniku ( 180st ) – 40 minut

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®