Kurczak w jogurtowej marynacie curry


4 porcje 25 min

Oryginalne połączenie jogurtu i curry z drobiem. Marynata jogurtowa sprawia, że mięso staje się bardzo delikatne…

Pobierz przepis

Składniki

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 300g jogurtu naturalnego np. greckiego
  • 2 cm imbiru
  • 3 ząbki czosnku
  • ½ papryczki chilli
  • sok z jednej limonki
  • 2 łyżki dobrej jakości przyprawy curry
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Filet oczyść, umyj i osusz. Podziel na cztery cienkie porcje. W naczyniu głównym zmiksuj na drobno: czosnek, imbir i chilli .
  2. ikona_czas

    15 sek

    ikona_obroty

    4

  3. Dodaj sok z limonki, jogurt i curry. Dopraw solą i pieprzem
  4. Zamarynuj filety z kurczaka na około 8 godzin ( najlepiej na noc ) Grilluj filety z kurczaka na rozgrzanym ogniu przez około 20-25minut

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®