Krewetki z salsą mango


2 porcje 6 minut

Meksykańskie danie z krewetek z orzeźwiającą salsą z mango

Pobierz przepis

Składniki

  • 8 krewetek, obranych i oczyszczonych, pozbawionych skorupek i głów
  • 500 g mango, obranego i pozbawionego pestki, pokrojonego w plastry
  • 30 g cebuli, posiekanej
  • 20 g kolendry, posiekanej
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 1 g pieprzu
  • 10 g soku z cytryny
  • 500 ml wody
  • 5 g białego wina
  • 2 g soli

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 500 ml wody oraz 5 g wina białego. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Ugotuj.
  4. Dodaj krewetki. Zamknij pokrywę kielicha.
  5. Ugotuj.
  6. Przełóż krewetki do miski. Dodaj 500 g mango, 30 g cebuli, 20 g kolendry, 10 g oliwy z oliwek, 1 g pieprzu, 10 g soku z cytryny oraz 2 g soli. Całość dokładnie wymieszaj.
  7. Gotowe do podania. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®