Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Krewetki z salsą mango
2 porcje 6 minut
Meksykańskie danie z krewetek z orzeźwiającą salsą z mango
Pobierz przepis
Składniki
- 8 krewetek, obranych i oczyszczonych, pozbawionych skorupek i głów
- 500 g mango, obranego i pozbawionego pestki, pokrojonego w plastry
- 30 g cebuli, posiekanej
- 20 g kolendry, posiekanej
- 10 g oliwy z oliwek
- 1 g pieprzu
- 10 g soku z cytryny
- 500 ml wody
- 5 g białego wina
- 2 g soli
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść 500 ml wody oraz 5 g wina białego. Zamknij pokrywę kielicha.
- Ugotuj.
- Dodaj krewetki. Zamknij pokrywę kielicha.
- Ugotuj.
- Przełóż krewetki do miski. Dodaj 500 g mango, 30 g cebuli, 20 g kolendry, 10 g oliwy z oliwek, 1 g pieprzu, 10 g soku z cytryny oraz 2 g soli. Całość dokładnie wymieszaj.
- Gotowe do podania. Smacznego!