Krewetki w sosie śmietanowym


3 porcje 15 minut

Krewetki w aksamitnym, kremowym sosie śmietanowym z czosnkiem

Pobierz przepis

Składniki

  • 350 g krewetek tygrysich, wyczyszczonych, obranych i pozbawionych głów
  • 30 g czosnku, rozgniecionego
  • 50 g masła
  • 100 g śmietany 30%
  • 500 ml wody + 20 ml wody
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/8 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka mąki kukurydzianej

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze lub mieszadło saute wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 500 ml wody. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Ugotuj.
  4. Dodaj 350 g krewetek. Zamknij pokrywę kielicha.
  5. Ugotuj.
  6. Wyjmij krewetki i wylej wodę.
  7. Wyczyść kielich do gotowania.
  8. Umieść 50 g masła oraz 30 g czosnku. Zamknij pokrywę kielicha.
  9. Smaż saute.
  10. Dodaj 100 g śmietany, 1/2 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
  11. Smaż saute.
  12. W misce umieść 1 łyżeczkę mąki oraz 20 ml wody. Całość dokładnie wymieszaj i powoli wlewaj do kielicha do gotowania.
  13. Dodaj krewetki. Zamknij pokrywę kielicha.
  14. Wymieszaj.
  15. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®