Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Krewetki w sosie śmietanowym
3 porcje 15 minut
Krewetki w aksamitnym, kremowym sosie śmietanowym z czosnkiem
Pobierz przepis
Składniki
- 350 g krewetek tygrysich, wyczyszczonych, obranych i pozbawionych głów
- 30 g czosnku, rozgniecionego
- 50 g masła
- 100 g śmietany 30%
- 500 ml wody + 20 ml wody
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/8 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze lub mieszadło saute wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść 500 ml wody. Zamknij pokrywę kielicha.
- Ugotuj.
- Dodaj 350 g krewetek. Zamknij pokrywę kielicha.
- Ugotuj.
- Wyjmij krewetki i wylej wodę.
- Wyczyść kielich do gotowania.
- Umieść 50 g masła oraz 30 g czosnku. Zamknij pokrywę kielicha.
- Smaż saute.
- Dodaj 100 g śmietany, 1/2 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
- Smaż saute.
- W misce umieść 1 łyżeczkę mąki oraz 20 ml wody. Całość dokładnie wymieszaj i powoli wlewaj do kielicha do gotowania.
- Dodaj krewetki. Zamknij pokrywę kielicha.
- Wymieszaj.
- Gotowe do podania! Smacznego!