Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Składniki
- 200 g krewetek tygrysich, otworzyć skorupę od tyłu
- 20 g sera
- 3 g cebul, posiekanej
- 3 g natki pietruszki, posiekanej
- 2 g rozmarynu
- 2 ml soku z cytryny
- 10 g posiekanego czosnku
- 1 g soli
- szczypta czarnego pieprzu
- 50 g masła
- 5 ml brandy
Przygotowanie
- Zamocuj mieszadło sauté w kielichu do gotowania.
- Do kielicha do gotowania włóż 50 g masła, 10 g czosnku i 3 g cebuli.
- Smaż sauté.
- Dodaj 5 ml brandy, 1 g soli, szczyptę czarnego pieprzu, 2 ml soku z cytryny, 2 g rozmarynu.
- Smaż sauté.
- Ułóż krewetki tygrysie na blasze do pieczenia, zalej je przygotowaną mieszanką, posyp serem.
- Rozgrzej piekarnik do 160℃, włóż blachę do piekarnika i piecz około 8 minut (dostosuj czas pieczenia do swojego piekarnika).
- Podawaj z natką pietruszki. Gotowe do podania! Smacznego!