Krewetki tygrysie z cytryną


2 porcje 20 minut

Owoce morza w ziołowej oprawie

Pobierz przepis

Składniki

  • 200 g krewetek tygrysich, otworzyć skorupę od tyłu
  • 20 g sera
  • 3 g cebul, posiekanej
  • 3 g natki pietruszki, posiekanej
  • 2 g rozmarynu
  • 2 ml soku z cytryny
  • 10 g posiekanego czosnku
  • 1 g soli
  • szczypta czarnego pieprzu
  • 50 g masła
  • 5 ml brandy

Przygotowanie

  1. Zamocuj mieszadło sauté w kielichu do gotowania.
  2. Do kielicha do gotowania włóż 50 g masła, 10 g czosnku i 3 g cebuli.
  3. Smaż sauté.
  4. Dodaj 5 ml brandy, 1 g soli, szczyptę czarnego pieprzu, 2 ml soku z cytryny, 2 g rozmarynu.
  5. Smaż sauté.
  6. Ułóż krewetki tygrysie na blasze do pieczenia, zalej je przygotowaną mieszanką, posyp serem.
  7. Rozgrzej piekarnik do 160℃, włóż blachę do piekarnika i piecz około 8 minut (dostosuj czas pieczenia do swojego piekarnika).
  8. Podawaj z natką pietruszki. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®