Kremowy sok kukurydziany


3 porcje 20 minut

Zdrowotny napój bezalkoholowy

Pobierz przepis

Składniki

  • 100 g ziaren kukurydzy
  • 450 ml wody
  • 200 ml mleka
  • 10-15 g cukru pudru

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 100 g ziaren kukurydzy i 450 ml wody w kielichu do gotowania.
  3. Ugotuj.
  4. Ugotuj ponownie.
  5. Dodaj 200 ml mleka, 10-15 g cukru pudru.
  6. Zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
  7. Przecedź przez sitko. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®