Kremowy makaron z boczkiem


2 porcje 40 minut

Danie kuchni włoskiej

Pobierz przepis

Składniki

  • 1 l wody
  • 150 g makaronu (tagliatelle)
  • 100 g gotowanego lub wędzonego boczku, pokrojonego w kostkę
  • 50 g pieczarek, pokrojonych na kawałki
  • 30 g cebuli, pokrojonej na kawałki
  • 30 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
  • 100 ml śmietany 12% lub 18%
  • 2 g soli
  • 1 g cukru
  • 20 g masła

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 1 l wody w kielichu do gotowania.
  3. Ugotuj.
  4. Dodaj 150 g makaronu.
  5. Ugotuj.
  6. Przelej makaron do kosza odcedzającego i wylej wodę, a następnie odstaw makaron na bok.
  7. W kielichu do gotowania umieść 100 g boczku, 50 g pieczarek, 30 g cebuli, 30 g selera, 100 ml śmietany, 2 g soli, 1 g cukru, 20 g masła.
  8. Wymieszaj.
  9. Dodaj przygotowany makaron.
  10. Wymieszaj.
  11. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®