Kremowa zupa grzybowa


4 porcje 40 minut

Pyszna, aromatyczna zupa. Smaki jesieni.

Pobierz przepis

Składniki

  • 1 cebula, obrana i pokrojona na ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku, obrane
  • 30 g masła
  • 500 g grzybów lub pieczarek, pokrojonych na ćwiartki
  • 1 łyżka mąki
  • 600 ml wywaru z kurczaka lub warzyw lub 600 ml wody + 2 łyżki pasty rosołowej warzywnej
  • 60 g śmietany 12%
  • Natka pietruszki do smaku
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania. Włóż cebulę i czosnek.
  2. Posiekaj.
  3. Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha i dodaj 30 g masła.
  4. Smaż (saute).
  5. Dodaj 500 g grzybów lub pieczarek.
  6. Posiekaj.
  7. Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha. Dodaj 1 łyżkę mąki.
  8. Posiekaj.
  9. Dodaj 600 ml wywaru.
  10. Przygotuj smoothie.
  11. Przygotuj bulion.
  12. Wymieszaj ze śmietaną, pietruszką, solą i pieprzem (do smaku).
  13. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®