Krem z selera z masłem chili


2 porcje 30 minut

Delikatny krem z selera z pikantnym palonym masłem

Pobierz przepis

Składniki

  • 50 g oliwy z oliwek
  • 200 g cebuli, pokrojonej w kostkę
  • 100 g ziemniaków, pokrojonych w kostkę
  • 500 g selera, pokrojonego w kostkę
  • 700 ml wody
  • 150 ml wytrawnego białego wina
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • 200 ml śmietany 18%
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki zmielonego pieprzu
  • 60 g masła, niesolonego
  • 1 czerwona papryczka chilli, pokrojona
  • 30 g orzeszków pini"

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania. Umieść 200 g cebuli, 100 g ziemniaków, 50 g oliwy z oliwek i 500 g selera. Zamknij pokrywę kielicha.
  2. Posiekaj.
  3. Smaż saute.
  4. Dodaj 700 ml wody, 150 ml białego wina oraz kostkę bulionu warzywnego. Zamknij pokrywę kielicha.
  5. Duś.
  6. Dodaj 200 ml śmietany, 1 łyżeczkę musztardy, 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1 łyżeczkę soli oraz 1/2 łyżeczki pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
  7. Wymieszaj.
  8. Zmiksuj.
  9. Rozgrzej masło na patelni i podsmaż papryczki chili oraz orzeszki piniowe, aż będą złociste. Dodawaj masło chili do zupy. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®