Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej
Krem z selera z masłem chili
2 porcje 30 minut
Delikatny krem z selera z pikantnym palonym masłem
Pobierz przepis
Składniki
- 50 g oliwy z oliwek
- 200 g cebuli, pokrojonej w kostkę
- 100 g ziemniaków, pokrojonych w kostkę
- 500 g selera, pokrojonego w kostkę
- 700 ml wody
- 150 ml wytrawnego białego wina
- 1 kostka bulionu warzywnego
- 200 ml śmietany 18%
- 1 łyżeczka musztardy
- 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki zmielonego pieprzu
- 60 g masła, niesolonego
- 1 czerwona papryczka chilli, pokrojona
- 30 g orzeszków pini"
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania. Umieść 200 g cebuli, 100 g ziemniaków, 50 g oliwy z oliwek i 500 g selera. Zamknij pokrywę kielicha.
- Posiekaj.
- Smaż saute.
- Dodaj 700 ml wody, 150 ml białego wina oraz kostkę bulionu warzywnego. Zamknij pokrywę kielicha.
- Duś.
- Dodaj 200 ml śmietany, 1 łyżeczkę musztardy, 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1 łyżeczkę soli oraz 1/2 łyżeczki pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
- Wymieszaj.
- Zmiksuj.
- Rozgrzej masło na patelni i podsmaż papryczki chili oraz orzeszki piniowe, aż będą złociste. Dodawaj masło chili do zupy. Gotowe do podania! Smacznego!