Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Składniki
- 160 g cukru
- 1 łyżka cukru
- 3 jajka
- 500 ml mleka
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Wsyp 100 g cukru i 1 łyżkę wody.
- Wymieszaj.
- Przełóż masę do foremek. Równomiernie rozprowadź, przechylając foremki. Odstaw.
- Wyczyść kielich do gotowania.
- Włóż jajka i 60 g cukru.
- Zmiksuj.
- Dodaj 500 ml mleka i 1 łyżeczkę wanilii.
- Wymieszaj.
- Przełóż masę do foremek, ułóż papier do pieczenia w naczyniu do gotowania na parze, następnie umieść w nim foremki, przykryj pokrywą. Umieść 500 ml wody w kielichu do gotowania, ustaw naczynie do gotowania na parze na kielichu.
- Gotuj na parze.
- Poczekaj, aż karmel całkowicie ostygnie, a następnie włóż go do lodówki na co najmniej 2 godziny. Smacznego!