Kopytka dyniowe


4 porcje 1 min 15 sek.

Tradycyjne kluski polskie z ziemniaków – kopytka można przygotować również z dodatkiem dyni. Jesienią pieczona dynia jest znakomita do dań słodkich i wytrawnych. Najlepsza będzie upieczona w skórce odmiana hokkaido…

Pobierz przepis

Składniki

  • 300g ugotowanych i wystudzonych ziemniaków
  • 200g miąższu z upieczonej dyni
  • 1 jajko
  • 200g mąki pszennej + do podsypania
  • sól

Przygotowanie

  1. Do naczynia głównego wrzuć – miąższ z dyni i ziemniaki.
  2. ikona_czas

    15 sek.

    ikona_obroty

    5

  3. Dodaj jajko i połowę mąki, połącz składniki
  4. ikona_czas

    30 sek.

    ikona_obroty

    4

  5. Dodaj drugą część mąki i ponownie połącz z masą
  6. ikona_czas

    30 sek

    ikona_obroty

    5

  7. Gotową masę wyłóż na podsypaną mąką stolnicę, podziel na równe porcje i uformuj z nich długie wałeczki. Wykrój romby dowolnej długości i gotuj we wrzątku aż wypłyną na powierzchnię wody

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®