Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Kopytka dyniowe
4 porcje 1 min 15 sek.
Tradycyjne kluski polskie z ziemniaków – kopytka można przygotować również z dodatkiem dyni. Jesienią pieczona dynia jest znakomita do dań słodkich i wytrawnych. Najlepsza będzie upieczona w skórce odmiana hokkaido…
Pobierz przepis
Składniki
- 300g ugotowanych i wystudzonych ziemniaków
- 200g miąższu z upieczonej dyni
- 1 jajko
- 200g mąki pszennej + do podsypania
- sól
Przygotowanie
- Do naczynia głównego wrzuć – miąższ z dyni i ziemniaki.
- Dodaj jajko i połowę mąki, połącz składniki
- Dodaj drugą część mąki i ponownie połącz z masą
- Gotową masę wyłóż na podsypaną mąką stolnicę, podziel na równe porcje i uformuj z nich długie wałeczki. Wykrój romby dowolnej długości i gotuj we wrzątku aż wypłyną na powierzchnię wody