Kopytka


5 porcje 30 sek.

Szybki sposób na przygotowanie ciasta do kopytek.

Pobierz przepis

Składniki

  • 500 g ugotowanych, dobrze wystudzonych ziemniaków
  • 200 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 1 ł soli

Przygotowanie

  1. Do naczynia głównego włożyć ziemniaki, mąkę, jajko, sól.
  2. ikona_czas

    30 s

    ikona_obroty

    4

  3. Ciasto podzielić na dwie części, uformować dwa wałki i pokroić ukośnie na kopytka, gotować w osolonej, wrzącej wodzie ok. 5 min od momentu wypłynięcia.

Recenzje klientów

(1 opinia)
(0)
(0)
(0)
(0)
(1)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią
  • Łukasz M 2020-03-10

    Ale jak ugotować ziemniaki w tym robicie to już komuś się nie chciało napisać . Większość przepisów jest tak opisana że to masakra. Więc dla mnie jako faceta ten robót staje się utrapieniem a nie pomocą

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®