Koncentrat bulionu warzywnego


6+ porcje 25 minut

Dodatek do wielu dań w formie koncentratu

Pobierz przepis

Składniki

  • 700 g warzyw, grubo posiekanych (np. marchew, cebula, seler, pietruszka, por)
  • Świeże zioła (np. oregano, tymianek, bazylia, rozmaryn)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 75 g soli lub 40 ml sosu sojowego ciemnego
  • Ten wywar jest dość słony, aby można go było przechowywać w lodówce przez kilka tygodni.

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Włóż warzywa i zioła.
  3. Posiekaj.
  4. Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha.
  5. Dodaj 1 łyżkę oleju i 75 g soli lub 40 ml ciemnego sosu sojowego.
  6. Wymieszaj.
  7. Przełóż do wysterylizowanego słoika i przechowuj w lodówce. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®