Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Koncentrat bulionu warzywnego
6+ porcje 25 minut
Dodatek do wielu dań w formie koncentratu
Pobierz przepis
Składniki
- 700 g warzyw, grubo posiekanych (np. marchew, cebula, seler, pietruszka, por)
- Świeże zioła (np. oregano, tymianek, bazylia, rozmaryn)
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 75 g soli lub 40 ml sosu sojowego ciemnego
- Ten wywar jest dość słony, aby można go było przechowywać w lodówce przez kilka tygodni.
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Włóż warzywa i zioła.
- Posiekaj.
- Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha.
- Dodaj 1 łyżkę oleju i 75 g soli lub 40 ml ciemnego sosu sojowego.
- Wymieszaj.
- Przełóż do wysterylizowanego słoika i przechowuj w lodówce. Smacznego!