Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej
Składniki
- 5 jajek
- 250 g mąki
- 250 g cukru
- 250 g bakalii
- 1 ł proszku do pieczenia
- 1 ł spirytusu
- 250 g masła
Przygotowanie
- Założyć motylek, do naczynia głównego wrzucić białka i ubijać pianę.Po 4 min przez otwór w pokrywie wsypać cukier, zmniejszyć prędkość na 4.
- Przełożyć do innego naczynia.
- Do suchego naczynia głównego włożyć bakalie.
- Przełożyć do innego naczynia.
- Do naczynia głównego włożyć masło, żółtka.Po 3 min dodać spirytus i przez otwór w pokrywie wsypywać powoli mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
- Dodać pianę z białek, bakalie i zamieszać łopatką. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą blaszki.
- Piec przez 50 min, w temp. 180ºC