Keks


6+ porcje 1 godz.

Ciasto na keks wyrobisz w kilka chwil z Kohersen Mycook.

Pobierz przepis

Składniki

  • 5 jajek
  • 250 g mąki
  • 250 g cukru
  • 250 g bakalii
  • 1 ł proszku do pieczenia
  • 1 ł spirytusu
  • 250 g masła

Przygotowanie

  1. Założyć motylek, do naczynia głównego wrzucić białka i ubijać pianę.Po 4 min przez otwór w pokrywie wsypać cukier, zmniejszyć prędkość na 4.
  2. ikona_czas

    5 min

    ikona_obroty

    5

  3. Przełożyć do innego naczynia.
  4. Do suchego naczynia głównego włożyć bakalie.
  5. ikona_czas

    10 s

    ikona_obroty

    6

  6. Przełożyć do innego naczynia.
  7. Do naczynia głównego włożyć masło, żółtka.Po 3 min dodać spirytus i przez otwór w pokrywie wsypywać powoli mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  8. ikona_czas

    4 min

    ikona_obroty

    6

  9. Dodać pianę z białek, bakalie i zamieszać łopatką. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą blaszki.
  10. Piec przez 50 min, w temp. 180ºC

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®