Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej
Keczup z malinami
6+ porcje 34 min
Latem warto przygotować sobie chociaż 2-3 słoiki własnego keczupu. Masz wtedy pewność, jakich składników używasz i co jedzą Twoi bliscy. Keczup z dodatkiem malin na pewno będzie smaczny i oryginalny…
Pobierz przepis
Składniki
- 1,5-2 kg pomidorów malinowych (sparzonych w robocie Kohersen Mycook)
- 1 szklanka świeżych malin
- 1 mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- łyżka oleju
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 1 łyżeczka papryki ostrej
- 1 łyżeczka cynamonu
- 30ml octu jabłkowego
- ½ szklanki cukru brązowego lub białego ( jeśli lubisz keczup mniej słodki, dodaj mniej cukru )
- sól i pieprz
Przygotowanie
- Cebulę i czosnek wrzuć do naczynia miksującego
- Dodaj pomidory, maliny, przyprawy, ocet i cukier. Po 15 minutach gotowania zdejmij miarkę Kohersen aby całość lekko się zredukowała.
- Zblenduj
- Przelej całość przez drobne sito do innego naczynia, następnie wlej całość do naczynia miksującego.
- Gotowy i gorący keczup wlej do wyparzonych i suchych słoików i zawekuj. Jeśli nie wekujesz słoików, wystudzony keczup wstaw do lodówki i zużyj w przeciągu kilku dni.