Karkówka w Sosie Czosnkowo-Pomidorowym


4 porcje 15 minut

Karkówka w Sosie Czosnkowo-Pomidorowym to sycące i aromatyczne danie, w którym soczyste plastry karkówki są duszone w bogatym sosie na bazie pomidorów i czosnku.

Pobierz przepis

Składniki

  • 4 plastry karkówki
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 3 ząbki czosnku, posiekane
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka oregano
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Karkówkę dopraw solą i pieprzem.
  2. Rozgrzej oliwę na patelni KOHERSEN, smaż karkówkę z obu stron na złoty kolor.
  3. Dodaj czosnek, smaż przez 1 minutę, a następnie dodaj pomidory i oregano.
  4. Gotuj na małym ogniu przez 15-20 minut, aż mięso będzie miękkie.
  5. Podawaj z makaronem lub pieczywem.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®