Kapusta zasmażana


4 porcje 27 min 35 sek.

Bardzo polska potrawa idealna z Kohersen Mycook.

Pobierz przepis

Składniki

  • 700 g kapusty
  • 70 g masła
  • 30 g mąki
  • 70 g cebuli
  • 100 g marchewki
  • 70 g śmietany
  • 1 pęczek koperku (posiekany)
  • sok z połowy cytryny
  • 1 ł cukru
  • 1 ł przyprawy Kohersen
  • 0,5 ł soli
  • 0,5 ł pieprzu
  • 1 liść laurowy
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 250 ml gorącej wody

Przygotowanie

  1. Kapustę pokroić i poszatkować w trzech oddzielnych porcjach.
  2. ikona_czas

    20 s

    ikona_obroty

    5

  3. Przełożyć do innego naczynia.
  4. Cebulę, marchew wrzucić na wirujące noże, miksować.
  5. ikona_czas

    15 s

    ikona_obroty

    6

  6. Założyć motylek, dodać masło.
  7. ikona_czas

    2 min

    ikona_temperatura

    120°C

    ikona_obroty

    3

  8. Wlać 250 ml gorącej wody, dodać kapustę i pozostałe składniki, podgrzewać (nie zakrywać otworu w pokrywie).
  9. ikona_czas

    25 min

    ikona_temperatura

    120°C

    ikona_obroty

    3

  10. Po ugotowaniu sprawdzić twardość kapusty, w razie potrzeby wydłużyć czas gotowania.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®