Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Kapusta zasmażana
4 porcje 27 min 35 sek.
Bardzo polska potrawa idealna z Kohersen Mycook.
Pobierz przepis
Składniki
- 700 g kapusty
- 70 g masła
- 30 g mąki
- 70 g cebuli
- 100 g marchewki
- 70 g śmietany
- 1 pęczek koperku (posiekany)
- sok z połowy cytryny
- 1 ł cukru
- 1 ł przyprawy Kohersen
- 0,5 ł soli
- 0,5 ł pieprzu
- 1 liść laurowy
- 3 ziarenka ziela angielskiego
- 250 ml gorącej wody
Przygotowanie
- Kapustę pokroić i poszatkować w trzech oddzielnych porcjach.
- Przełożyć do innego naczynia.
- Cebulę, marchew wrzucić na wirujące noże, miksować.
- Założyć motylek, dodać masło.
- Wlać 250 ml gorącej wody, dodać kapustę i pozostałe składniki, podgrzewać (nie zakrywać otworu w pokrywie).
- Po ugotowaniu sprawdzić twardość kapusty, w razie potrzeby wydłużyć czas gotowania.