Kandyzowana marchewka


2 porcje 15 minut

Marchewka na słodko

Pobierz przepis

Składniki

  • 300 g marchewki, pokrojonej w plastry
  • 20 g miodu
  • 30 g masła
  • 20 g octu jabłkowego
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/8 łyżeczki pieprzu
  • 1/8 łyżeczki pietruszki

Przygotowanie

  1. Zamocuj mieszadło saute w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 300 g marchewek, 30 g masła oraz 20 ml octu jabłkowego. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Smaż saute.
  4. Dodaj 20 g miodu, 1/4 łyżeczki soli oraz 1/8 łyżeczki pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
  5. Smaż saute.
  6. Całość przełóż na talerz, posyp posiekaną pietruszką. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®