Jogurtowy sos z miętą


6+ porcje 35 sek.

Warto go przygotować dla Naszych gości podczas wiosennych spotkań przy grillu i pikniku na powietrzu…

Pobierz przepis

Składniki

  • 400g jogurtu greckiego
  • 1 świeży ogórek ze skórą
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sok i skórka z 1 sparzonej cytryny
  • łyżka oliwy
  • mała łyżeczka cukru
  • świeża mięta, świeża kolendra, sól i pieprz

Przygotowanie

  1. W naczyniu głównym rozdrobnij ogórka, cebulę i czosnek
  2. ikona_czas

    15 sek.

    ikona_obroty

    7

  3. Dodaj sok z cytryny, oliwę, cukier, miętę, kolendrę, pieprz i sól i wymieszaj ze sobą
  4. ikona_czas

    10 sek.

    ikona_obroty

    7

  5. Dodaj jogurt grecki i wymieszaj sos
  6. ikona_czas

    10 sek

    ikona_obroty

    2

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®