Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Jogurtowe placki z jabłkiem
4 porcje 25 min
Na przekąskę, śniadanie, obiad czy deser. Placuszkom z jabłkiem trudno się oprzeć o każdej porze dnia.
Pobierz przepis
Składniki
- 2 duże, obrane i pozbawione gniazd nasiennych - jabłka (najlepsze będą twarde)
- 1 jajko
- 50g cukru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 3 łyżki jogurtu greckiego
- 100g przesianej mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżka oleju lub rozpuszczonego masła
- tłuszcz do smażenia
Przygotowanie
- W naczyniu głównym robota zetrzeć jabłka - 10 sekund, prędkość 4. Starte jabłka przełożyć do innego naczynia.
- Jajko wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym - 1 minuta, prędkość 4.
- Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, jogurt i starte jabłka. Całość wymieszać - 20 sekund, prędkość 3.