Hummus


6+ porcje 10 minut

Przepis na najlepszy, klasyczny, domowy hummus z ciecierzycy z puszki z nutą sezamu i cytryny. Idealna przekąska lub pasta kanapkowa.

Pobierz przepis

Składniki

  • 1 puszka ciecierzycy
  • 4 łyżki pasty sezamowej tahini
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • sól do smaku
  • pieprz czarny mielony
  • łyżka oliwy

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki na hummus umieścić w kielichu blendera. Założyć pokrywę. Ustawić blender manualnie. Czas 1 minuta, prędkość 5.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®