Horchata: napój ryżowo - cynamonowy


2 porcje 2 minuty

Hiszpański napój na bazie ryżu i cynamonu

Pobierz przepis

Składniki

  • 200 g białego ryżu długoziarnistego, namoczonego w wodzie przez 2 godziny
  • 15 g laski cynamonu, namoczonej w wodzie przez 2 godziny
  • 600 ml wody
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilli
  • 20 g cukru
  • 50 ml mleka
  • kilka kostek lodu

Przygotowanie

  1. Ocedź ryż i cynamon.
  2. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  3. Umieść 300 ml wody, ryż i cynamon. Zamknij pokrywę kielicha.
  4. Zmiksuj.
  5. Dodaj 300 ml wody, 1 łyżeczkę ekstraktu z wanilii, 20 g cukru oraz 50 ml mleka. Zamknij pokrywę kielicha.
  6. Zmiksuj.
  7. Przecedź przez sitko o drobnych oczkach. Odrzuć cząstki stałe.
  8. Podawaj z kostkami lodu. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®