Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Grecki chlebek pita
6+ porcje 20 min
Pita to okrągłe, pszenne, płaskie placki, popularne w krajach Bliskiego Wschodu.
Pobierz przepis
Składniki
- ½ kostki drożdży
- 500ml przegotowanej, letniej wody
- 800g mąki pszennej ( np. typ 650 )
- 2 łyżeczki soli
Przygotowanie
- Drożdże wkrusz do naczynia głównego, wlej wodę i wymieszaj
- Wsyp mąkę i sól
- Wyjmij ciasto do innego naczynia, odstaw do wyrośnięcia na godzinę
- Rozgrzej piekarnik – 230 stopni, blachę do pieczenia wyłóż papierem. Ciasto podziel na 10 porcji, każdą wałkuj na placek o średnicy 10 cm na podsypanym mąką blacie Piecz 10 minut