Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Meksykańska zupa Chilli
4 porcje 36 minut
Meksykańska, gęsta zupa o lekko pikantnym smaku
Pobierz przepis
Składniki
- 100 g suszonej papryczki chilli, moczonej w wodzie przez 2 godziny
- 400 g kukurydzy
- 300 g łopatki wieprzowej, pokrojonej na kawałki
- 300 g boczku wieprzowego, pokrojonego na kawałki
- 10 g ząbków czosnku
- 500 ml wywaru
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki kminku
- 1/2 łyżeczki suszonego oregano
- 1/4 łyżeczki liści laurowych, rozdrobnionych
- warzywa do dekoracji, np. kapusta, kolendra, cebula, awokado itp.
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść 100 g chilli oraz 10 g czosnku. Zamknij pokrywę.
- Posiekaj.
- Dodaj 400 g kukurydzy, 300 g łopatki wieprzowej, 300 g boczku, 500 ml wywaru, 1 łyżeczkę soli, 1/2 łyżeczki kminku, 1/2 łyżeczki oregano oraz 1/4 łyżeczki liści laurowych. Zamknij pokrywę.
- Duś.
- Udekoruj kawałkami warzyw. Smacznego!