Meksykańska zupa Chilli


4 porcje 36 minut

Meksykańska, gęsta zupa o lekko pikantnym smaku

Pobierz przepis

Składniki

  • 100 g suszonej papryczki chilli, moczonej w wodzie przez 2 godziny
  • 400 g kukurydzy
  • 300 g łopatki wieprzowej, pokrojonej na kawałki
  • 300 g boczku wieprzowego, pokrojonego na kawałki
  • 10 g ząbków czosnku
  • 500 ml wywaru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki kminku
  • 1/2 łyżeczki suszonego oregano
  • 1/4 łyżeczki liści laurowych, rozdrobnionych
  • warzywa do dekoracji, np. kapusta, kolendra, cebula, awokado itp.

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 100 g chilli oraz 10 g czosnku. Zamknij pokrywę.
  3. Posiekaj.
  4. Dodaj 400 g kukurydzy, 300 g łopatki wieprzowej, 300 g boczku, 500 ml wywaru, 1 łyżeczkę soli, 1/2 łyżeczki kminku, 1/2 łyżeczki oregano oraz 1/4 łyżeczki liści laurowych. Zamknij pokrywę.
  5. Duś.
  6. Udekoruj kawałkami warzyw. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®