Gofry jaglane


4 porcje 20 min

Gofry w wersji bezglutenowej. Idealne ciasto na gofry dla osób na diecie bezglutenowej oraz dla każdego miłośnika zdrowych słodkości.

Pobierz przepis

Składniki

  • 2 jajka
  • 80g mąki jaglanej
  • 60g mąki ziemniaczanej
  • 120ml pełnotłustego mleka
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 łyżki cukru lub ksylitolu
  • mała łyżeczka sody
  • szczypta soli

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki ciasta należy dokładnie zmiksować w robocie na jednolitą masę.
  2. ikona_czas

    20 sek

    ikona_obroty

    6

  3. Ciasto odstawić na 5-10 min, aby odpoczęło.
  4. Gofrownicę nasmarować tłuszczem i równomiernie rozłożyć ciasto. Piec przez około 3-3,5 min lub zgodnie z instrukcją urządzenia.
  5. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®