Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Gołąbki węgierskie z wołowiną
2 porcje 50 minut
Kapusta faszerowana mięsem wołowym po węgiersku
Pobierz przepis
Składniki
- 1000 ml wody
- 500 g wołowiny, pokrojonej na kawałki
- 1/2 łyżeczki + 1/8 łyżeczki papryki słodkiej
- 100 g ryżu, namoczonego w wodzie przez 30 minut
- 10 g ząbków czosnku
- 100 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 1 łyżeczka soli
- 1/8 łyżeczki pieprzu
- 1/8 łyżeczki suszonego oregano
- 20 ml oliwy z oliwek
- 50 g passaty pomidorowej
- "400 g kapusty
- Wskazówka: Wybierz jak największą kapustę, aby liście były duże i łatwo się zawijały."
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść 1000 ml wody. Zamknij pokrywę kielicha.
- Ugotuj.
- Oderwij zewnętrzne liście kapusty, ok. 6-8 liści, a następnie umieść w kielichu do gotowania. Zamknij pokrywę kielicha. Pozostałą część kapusty pokrój na mniejsze fragmenty i odłóż na bok.
- Ugotuj.
- Odcedź liście kapusty.
- Wyczyść kielich do gotowania.
- Umieść 500 g wołowiny, 1/2 łyżeczki papryki, 100 g odsączonego ryżu, 10 g czosnku, 100 g cebuli, 1 łyżeczkę soli oraz 1/8 łyżeczki pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
- Posiekaj.
- Zgarnij na dno szpatułką.
- Posiekaj.
- Nadzienie umieść w każdym ugotowanym liściu kapusty, a następnie zawiń ciasno i umieść w zestawie do gotowania na parze.
- W misce umieść 1/8 łyżeczki papryki, 20 ml oliwy z oliwek, 50 g passaty pomidorowej oraz 1/8 łyżeczki oregano. Całość dokładnie wymieszaj i polej na przygotowaną kapustę.
- Wyczyść kielich do gotowania.
- Umieść 800 ml wody i załóż zestaw do gotowania na parze.
- Gotuj na parze.
- Gotowe do podania! Smacznego!