Gęsta zupa dyniowa


3 porcje 26 minut

Może być podawana na ciepło lub na zimno i jest znana w wielu krajach.

Pobierz przepis

Składniki

  • 400 g dyni, obranej i pokrojonej w kostkę
  • 500 ml wody
  • 100 g ziemniaków, obranych i pokrojonych w kostkę
  • 50 g cebuli, obranej i pokrojonej w kostkę
  • 50 ml mleka
  • 20 g orzechów nerkowca
  • 50 g sera
  • 20 g masła
  • 15 g cukru pudru

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. W kielichu do gotowania umieść 250 ml wody, 400 g dyni, 100 g ziemniaków, 50 g cebuli, 50 ml mleka, 20 g orzechów nerkowca, 50 g sera, 20 g masła, 15 g cukru pudru.
  3. Smaż saute.
  4. Dodaj pozostałe 250 ml wody.
  5. Zmiksuj.
  6. Zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
  7. Ugotuj.
  8. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®