Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej
Gęsta zupa dyniowa
3 porcje 26 minut
Może być podawana na ciepło lub na zimno i jest znana w wielu krajach.
Pobierz przepis
Składniki
- 400 g dyni, obranej i pokrojonej w kostkę
- 500 ml wody
- 100 g ziemniaków, obranych i pokrojonych w kostkę
- 50 g cebuli, obranej i pokrojonej w kostkę
- 50 ml mleka
- 20 g orzechów nerkowca
- 50 g sera
- 20 g masła
- 15 g cukru pudru
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- W kielichu do gotowania umieść 250 ml wody, 400 g dyni, 100 g ziemniaków, 50 g cebuli, 50 ml mleka, 20 g orzechów nerkowca, 50 g sera, 20 g masła, 15 g cukru pudru.
- Smaż saute.
- Dodaj pozostałe 250 ml wody.
- Zmiksuj.
- Zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Ugotuj.
- Gotowe do podania! Smacznego!