Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej
Fritata
4 porcje 7 min
Fritata to bardzo uniwersalne danie. Zarówno do zjedzenia na późne śniadanie, lunch lub kolację. Łatwo przygotujesz ją z ulubionych składników, które masz akurat w lodówce…
Pobierz przepis
Składniki
- 5 jajek
- 3 średniej wielkości ugotowane ziemniaki (ugotowane lekko, nie mogą być całkiem rozgotowane)
- ½ papryki czerwonej
- mały kawałek cukinii pokrojonej w kostkę
- ½ cebuli
- 2 ząbki czosnku
- ser żółty (starty w robocie Kohersen )
- łyżka oleju
- sól, pieprz
Przygotowanie
- Nastaw piekarnik – 180 stopni W naczyniu żaroodpornym posmarowanym dowolnym tłuszczem (masłem lub olejem) ułóż na dnie pokrojone, w plastry ugotowane ziemniaki
- W naczyniu głównym załóż motylek, wbij jajka, dodaj sól i pieprz
- Przełóż jajka do innego naczynia Do naczynia głównego wrzuć cukinię, paprykę, cebulę i czosnek.
- Podsmaż
- Podsmażone warzywa dodaj do masy jajecznej, starty ser żółty również. Całą masę warzywno-jajeczną wymieszaj, dopraw solą i pieprzem i zalej naczynie żaroodporne aby przykryła ziemniaki Piecz w piekarniku w temp 180 stopni, 20-25 minut.
- Do takiej fritaty możesz dodać także szynkę, boczek, kukurydzę oraz groszek…To danie, które przygotujesz z dowolnych składników, które lubisz…