Flaki wołowe


4 porcje 62 min 15 sek.

Tradycyjne polskie danie, dobrze przyprawione długo zapda w pamięć.

Pobierz przepis

Składniki

  • 500 g flaków wołowych (sparzonych)
  • 250 g miękkiej wołowiny
  • 1,3 l ciepłej wody
  • 300 g mrożonej mieszanki warzywnej
  • 3 Ł majeranku
  • 1 Ł papryki łagodnej
  • 1 ł papryki ostrej
  • 1 Ł przyprawy do zup
  • rosołki wołowe 1 ł
  • 1 Ł soli lub przyprawy Kohersen

Przygotowanie

  1. W naczyniu głównym rozdrobnić warzywa.
  2. ikona_czas

    15 s

    ikona_obroty

    6

  3. Przełożyć do innego naczynia.
  4. Do naczynia głównego wlać 1,3 l wody, dodać rosołek wołowy, przyprawy. Do koszyczka włożyć mięso wołowe pokrojone na duże kawałki, na misie do gotowania na parze ułożyć flaki, na piętrze ułożyć warzywa.
  5. ikona_czas

    60 min

    ikona_temperatura

    120°C

    ikona_obroty

    2

  6. Po ugotowaniu dodać do wywaru warzywa, pokrojone na drobne kawałki mięso wołowe, flaki, uzupełnić do 2 l wodą.
  7. ikona_czas

    2 min

    ikona_temperatura

    100°C

    ikona_obroty

    3

  8. Dodać zasmażkę z mąki wykonaną na patelni, wymieszać łopatką.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®