Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Flaki wołowe
4 porcje 62 min 15 sek.
Tradycyjne polskie danie, dobrze przyprawione długo zapda w pamięć.
Pobierz przepis
Składniki
- 500 g flaków wołowych (sparzonych)
- 250 g miękkiej wołowiny
- 1,3 l ciepłej wody
- 300 g mrożonej mieszanki warzywnej
- 3 Ł majeranku
- 1 Ł papryki łagodnej
- 1 ł papryki ostrej
- 1 Ł przyprawy do zup
- rosołki wołowe 1 ł
- 1 Ł soli lub przyprawy Kohersen
Przygotowanie
- W naczyniu głównym rozdrobnić warzywa.
- Przełożyć do innego naczynia.
- Do naczynia głównego wlać 1,3 l wody, dodać rosołek wołowy, przyprawy. Do koszyczka włożyć mięso wołowe pokrojone na duże kawałki, na misie do gotowania na parze ułożyć flaki, na piętrze ułożyć warzywa.
- Po ugotowaniu dodać do wywaru warzywa, pokrojone na drobne kawałki mięso wołowe, flaki, uzupełnić do 2 l wodą.
- Dodać zasmażkę z mąki wykonaną na patelni, wymieszać łopatką.