Filety z dorsza z ziemniakami i szpinakiem


2 porcje 30 minut

Dorsz to delikatna ryba o niskiej zawartości tłuszczu, doskonała dla osób dbających o zdrową dietę. W połączeniu z młodymi ziemniakami i szpinakiem staje się pełnowartościowym, lekkim posiłkiem.

Pobierz przepis

Składniki

  • 2 filety z dorsza
  • 4 młode ziemniaki, pokrojone w ćwiartki
  • 200 g świeżego szpinaku
  • 1 ząbek czosnku, drobno posiekany
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Ziemniaki umieść w dolnej części garnka do gotowania na parze i gotuj przez 10 minut.
  2. Po tym czasie dodaj dorsza oraz szpinak do górnej części garnka. Szpinak skrop oliwą, posyp czosnkiem, solą i pieprzem. Gotuj na parze kolejne 10 minut, aż ryba będzie miękka, a ziemniaki ugotowane.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®