Fasolka po bretońsku z boczkiem


3 porcje 15 minut

Danie z gotowanej fasoli z dodatkiem boczku

Pobierz przepis

Składniki

  • 1 puszka fasoli po bretońsku
  • 2 plastry boczku
  • 1 puszka białej fasoli maślanej
  • 1/2 cebuli, posiekanej
  • 10 g ketchupu
  • 10 g sosu BBQ
  • 2 g suszonego oregano
  • 10 ml oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  • 30 g cukru brązowego
  • 5 g pietruszki, posiekanej

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 170℃.
  2. Na blaszce do pieczenia umieść plastry boczku i piecz w piekarniku przez około 5 - 7 minut.
  3. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  4. Umieść 1/2 cebuli oraz 10 ml oliwy z oliwek. Zamknij pokrywę kielicha.
  5. Smaż saute.
  6. Dodaj 10 g ketchupu, 10 g sosu BBQ, 2 g suszonego oregano, 1 łyżeczkę wędzonej papryki oraz 30 g cukru brązowego. Zamknij pokrywę kielicha.
  7. Smaż saute.
  8. Dodaj 1 puszkę fasolki po bretońsku oraz 1 puszkę białej fasolki maślanej. Zamknij pokrywę kielicha.
  9. Smaż saute.
  10. Całość przełóż na talerz i posyp posiekaną pietruszką.
  11. Podawaj z plastrami boczku. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®