Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Fasolka po bretońsku z boczkiem
3 porcje 15 minut
Danie z gotowanej fasoli z dodatkiem boczku
Pobierz przepis
Składniki
- 1 puszka fasoli po bretońsku
- 2 plastry boczku
- 1 puszka białej fasoli maślanej
- 1/2 cebuli, posiekanej
- 10 g ketchupu
- 10 g sosu BBQ
- 2 g suszonego oregano
- 10 ml oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka wędzonej papryki
- 30 g cukru brązowego
- 5 g pietruszki, posiekanej
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do 170℃.
- Na blaszce do pieczenia umieść plastry boczku i piecz w piekarniku przez około 5 - 7 minut.
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść 1/2 cebuli oraz 10 ml oliwy z oliwek. Zamknij pokrywę kielicha.
- Smaż saute.
- Dodaj 10 g ketchupu, 10 g sosu BBQ, 2 g suszonego oregano, 1 łyżeczkę wędzonej papryki oraz 30 g cukru brązowego. Zamknij pokrywę kielicha.
- Smaż saute.
- Dodaj 1 puszkę fasolki po bretońsku oraz 1 puszkę białej fasolki maślanej. Zamknij pokrywę kielicha.
- Smaż saute.
- Całość przełóż na talerz i posyp posiekaną pietruszką.
- Podawaj z plastrami boczku. Smacznego!