Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Eintopf - niemiecki gulasz
4 porcje 30 minut
Sycący gulasz wołowy z ziemniakami i kiełbasą
Pobierz przepis
Składniki
- "50 g masła
- 100 g cebuli, pokrojonej w kostkę
- 200 g wołowiny, pokrojonej w kostkę
- 50 g mąki
- 1,5 l wody
- 200 g ziemniaków, obranych i pokrojonych w kostkę
- 200 g marchewki, pokrojonej w kostkę
- 100 g groszku
- 300 g kiełbasy, pokrojonej w plastry
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu"
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania. Włóż 200 g kawałków wołowiny. Zamknij pokrywę kielicha.
- Posiekaj.
- Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha, a następnie dodaj 100 g cebuli. Zamknij pokrywę kielicha.
- Posiekaj.
- Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha, a następnie dodaj 50 g masła. Zamknij pokrywę kielicha.
- Wymieszaj.
- Dodaj 50 g mąki. Zamknij pokrywę kielicha.
- Wymieszaj.
- Dodaj 1,5 l wody, 200 g ziemniaków i 200 g marchewki. Zamknij pokrywę kielicha.
- Duś.
- Dodaj 100 g groszku, 300 g plastrów niemieckiej kiełbasy, 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
- Duś.
- Gotowe do podania! Smacznego!