Eintopf - niemiecki gulasz


4 porcje 30 minut

Sycący gulasz wołowy z ziemniakami i kiełbasą

Pobierz przepis

Składniki

  • "50 g masła
  • 100 g cebuli, pokrojonej w kostkę
  • 200 g wołowiny, pokrojonej w kostkę
  • 50 g mąki
  • 1,5 l wody
  • 200 g ziemniaków, obranych i pokrojonych w kostkę
  • 200 g marchewki, pokrojonej w kostkę
  • 100 g groszku
  • 300 g kiełbasy, pokrojonej w plastry
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu"

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania. Włóż 200 g kawałków wołowiny. Zamknij pokrywę kielicha.
  2. Posiekaj.
  3. Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha, a następnie dodaj 100 g cebuli. Zamknij pokrywę kielicha.
  4. Posiekaj.
  5. Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha, a następnie dodaj 50 g masła. Zamknij pokrywę kielicha.
  6. Wymieszaj.
  7. Dodaj 50 g mąki. Zamknij pokrywę kielicha.
  8. Wymieszaj.
  9. Dodaj 1,5 l wody, 200 g ziemniaków i 200 g marchewki. Zamknij pokrywę kielicha.
  10. Duś.
  11. Dodaj 100 g groszku, 300 g plastrów niemieckiej kiełbasy, 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
  12. Duś.
  13. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®