Dip z fety z grillowanymi warzywami


4 porcje 2 min

Dip z fety to świetny dodatek do grillowanych warzyw. Do takiej mieszanki z grillowanych warzyw warto dodać gotowane ziemniaki ze świeżym koprem oraz kąski pieczonego indyka lub kurczaka…

Pobierz przepis

Składniki

  • 200g sera feta
  • 4 krakersy
  • 100ml mleka
  • ząbek czosnku
  • pieprz
  • Warzywa:
  • cukinia
  • papryka
  • pieczarki
  • oliwa
  • świeży rozmaryn
  • 2 ząbki czosnku
  • papryczka chili
  • sól i świeżo mielony pieprz

Przygotowanie

  1. Przygotuj warzywa (oprócz pieczarek) – zamarynuj na około 2h pokrojone w plastry warzywa w oliwie, czosnku, rozmarynie, chili. Dopraw solą i pieprzem Na rozgrzanej patelni grillowej grilluj warzywa do uzyskania złotego koloru Na tej samej patelni grilluj oczyszczone i pokrojone pieczarki na złoto-brązowy kolor
  2. W naczyniu miksującym umieść czosnek i krakersy i rozdrobnij.
  3. ikona_czas

    30 sek.

    ikona_obroty

    4

  4. Dodaj fetę i pieprz, zmiksuj.
  5. ikona_czas

    10 sek.

    ikona_obroty

    5

  6. Delikatnie przez otwór wlej mleko i połącz całość ze sobą
  7. ikona_czas

    20 sek.

    ikona_obroty

    5

  8. Podawaj z grillowanymi warzywami, posyp świeżym koprem lub innymi, ulubionymi ziołami

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®