Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Dip z fety z grillowanymi warzywami
4 porcje 2 min
Dip z fety to świetny dodatek do grillowanych warzyw. Do takiej mieszanki z grillowanych warzyw warto dodać gotowane ziemniaki ze świeżym koprem oraz kąski pieczonego indyka lub kurczaka…
Pobierz przepis
Składniki
- 200g sera feta
- 4 krakersy
- 100ml mleka
- ząbek czosnku
- pieprz
- Warzywa:
- cukinia
- papryka
- pieczarki
- oliwa
- świeży rozmaryn
- 2 ząbki czosnku
- papryczka chili
- sól i świeżo mielony pieprz
Przygotowanie
- Przygotuj warzywa (oprócz pieczarek) – zamarynuj na około 2h pokrojone w plastry warzywa w oliwie, czosnku, rozmarynie, chili. Dopraw solą i pieprzem Na rozgrzanej patelni grillowej grilluj warzywa do uzyskania złotego koloru Na tej samej patelni grilluj oczyszczone i pokrojone pieczarki na złoto-brązowy kolor
- W naczyniu miksującym umieść czosnek i krakersy i rozdrobnij.
- Dodaj fetę i pieprz, zmiksuj.
- Delikatnie przez otwór wlej mleko i połącz całość ze sobą
- Podawaj z grillowanymi warzywami, posyp świeżym koprem lub innymi, ulubionymi ziołami